Meer informatie

layout

Op woensdagnamiddag 26 maart 2014 organiseert de HoGent de zesde editie van de Vlaamse Programmeerwedstrijd. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door een hogeschool of universiteit in Vlaanderen. Deelnemers nemen het tegen elkaar op door in beperkte tijd (3 uur) zoveel mogelijk uitdagende programmeer-oefeningen op te lossen in een van de vele ondersteunde programmeertalen. De deelnemers organiseren zich in teams van 3 personen, en dienen onderling samen te werken om hun kans op slagen te verhogen. Deelname is volledig gratis.

De opzet van de wedstrijd is geïnspireerd door de internationale programmeerwedstrijden van de ACM (the Association for Computing Machinery). De VPW is geen klassieke "Olympiade": er wordt een grote nadruk gelegd op teamwork, vragen worden rechtstreeks opgelost op computer, en antwoorden worden volledig geautomatiseerd verbeterd. Een scorebord toont live de rangschikking van de deelnemers. Vrijwel onmiddellijk na het einde van de wedstrijd is de uitslag gekend, en volgt een officiële prijsuitreiking.

De wedstrijd wordt ingericht voor vier aparte categorieën (elk met een eigen aangepaste moeilijkheidsgraad):

  • Categorie 1: teams van leerlingen uit het secundair onderwijs;
  • Categorie 2: teams van professionele bachelorstudenten (opleiding aan een hogeschool);
  • Categorie 3: teams van academische bachelorstudenten (opleiding aan een hogeschool of universiteit);
  • Categorie 4: teams van masterstudenten (hogeschool of universiteit), doctorandi, afgestudeerden en professionals.

Dankzij onze sponsors gaan de beste 3 teams in elke categorie steeds met een mooie prijs naar huis.

Aangezien het de Vlaamse programmeerwedstrijd (VPW) is, laten we enkel deelnemers toe die in een Vlaamse (onderwijs)instelling/bedrijf studeren/werken. De opgaven zullen enkel in het Nederlands beschikbaar zijn.

De Vlaamse Programmeerwedstrijd wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers bestaande uit leden van vier Vlaamse universtiteiten (VUB, KULeuven, UGent en UHasselt) en zeven Vlaamse hogescholen (PXL IT, VIVES, KaHo Sint-Lieven, KHLim, KHLeuven, Erasmus Hogeschool en de HoGent) en is in 2014 aan zijn zesde editie toe. De eerste 5 edities werder respectievelijk georganiseerd door de KULeuven in Heverlee (2009), UGent in Gent (2010), Katho en Kulak in Kortrijk (2011), PHL in Hasselt (2012) en VUB in Brussel (2013). In 2014 zal de Vlaamse Programmeerwedstrijd gehost worden door de HoGent in Gent.