Nieuw in 2013

PHL congress

In 2013 voeren wij enkele belangrijke wijzigingen door. Deze wijzigingen komen er dankzij de feedback van de deelnemers van vorige edities.

Indeling in categorieën

De vroegere categorie "bachelors" wordt vanaf 2013 opgesplitst in twee nieuwe categorieën: een categorie voor professionele bachelorstudenten (categorie 2) en een categorie voor academische bachelorstudenten (categorie 3). Dit laat de jury toe om de vragen nog meer af te stemmen op de verwachte kennis van de deelnemers.

Bekijk het reglement voor meer details.

Score

De puntentelling werd aangepast zodat je nu in plaats van een goed/fout antwoord een score krijgt tussen 0 en 100 afhankelijk van het aantal gevallen dat je programma juist oplost. Als je alle gevallen juist oplost krijg je een bonus van 50 punten.

Bekijk het reglement voor de precieze details over hoe de score wordt toegekend.

Wedstrijdomgeving

De wedstrijdomgeving werd aangepast zodanig dat je de uitvoer van je programma voor de voorbeeldinvoer kan inspecteren (in technisch jargon: je zal een "diff" te zien krijgen die de verschillen toont tussen de uitvoer van je programma en de verwachte voorbeeld-uitvoer). De feitelijke wedstrijd-invoer en uitvoer blijft uiteraard verborgen.

Ondersteunde programmeertalen

De wedstrijdomgeving ondersteunt een reeks extra talen. Vanaf 2013 kan je je oplossingen ook insturen in Clojure, Javascript (node.js), Perl, Python 3 en Scala.

Het wedstrijdsysteem herkent de taal waarin je programma geschreven is aan de hand van de extensie van je bronbestand.

Prolog programmeurs opgelet! De extensie .pl wordt nu gebruikt voor Perl broncode. Gebruik .pro voor Prolog broncode.

Python programmeurs opgelet! Python broncode met de extensie .py zal worden uitgevoerd in Python 2.6.6. Broncode met de extensie .py3 zal worden uitgevoerd in Python 3.2.3. Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen Python 2.x en Python 3.x.

C++ programmeurs opgelet! C++11 wordt ondersteund via gcc 4.4.5 en compilatie met de vlag -std=gnu++0x. Kijk zelf goed na welke C++11 features ondersteund worden, want ondersteuning van C++11 is nog experimenteel.

Elk jaar passen we de gebruikte versies van sommige talen aan. Check dus zeker vooraf of de versie van jouw compiler of programmeer-omgeving overeen komt met de versie gebruikt tijdens de wedstrijd. Het kan erg frustrerend zijn als je programma niet werkt wegens versie-problemen.