PHL organiseert de 4de editie van de Vlaamse Programmeerwedstrijd

Meer informatie

layout

De Vlaamse Programmeerwedstrijd wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers bestaande uit leden van vier Vlaamse universtiteiten (KULeuven, UGent, VUB en UHasselt) en vier Vlaamse hogescholen (PHL, Howest, Katho en KaHo Sint-Lieven) en is in 2012 aan zijn vierde editie toe.

De opzet van de wedstrijd is geïnspireerd door de internationale programmeerwedstrijden van de ACM (the Association for Computing Machinery). Tijdens de Vlaamse Programmeerwedstrijd (VPW) lossen de deelnemers (in teams van 3 personen) in een beperkte tijd van 3 uren zoveel mogelijk problemen op in een van de ondersteunde programmeertalen, namelijk C, C++, Java, Haskell, PHP, Prolog, Python, Ruby, Visual Basic, C#, Pascal of Scheme.

Leerlingen uit het secundair onderwijs en uit het hoger onderwijs (hogeschool en universiteit) kunnen deelnemen aan de Vlaamse Programmeerwedstrijd (VPW), net als doctoraatstudenten en mensen uit de industrie. De teams worden opgedeeld in 3 categoriën:

Binnen elke categorie krijgt elk teamlid van de drie beste programmeerteams een prijs. Dankzij onze sponsors kunnen we een aanzienlijke prijzenpot aanbieden, in totaal goed voor meer dan €4000.

Daar het de Vlaamse programmeerwedstrijd (VPW) is laten we enkel deelnemers toe die in een Vlaamse (onderwijs)instelling/bedrijf studeren/werken. De opgaven zullen enkel in het Nederlands beschikbaar zijn.

De eerste 3 edities werder respectievelijk gehost door de KULeuven in Heverlee (2009), UGent in Gent (2010) en Katho en Kulak in Kortrijk (2011). In 2012 zal de Vlaamse Programmeerwedstrijd gehost worden door de Provinciale Hogelschool Limburg (PHL) in Hasselt. Meerbepaald op woensdag 18 april 2012 vanaf 13.30u in PHL-Congress, het congrescentrum van de PHL. PHL-Congress is een realisatie van de PHL sedert 2006. Het is een centrale ontmoetingsplaats waar levenslang leren en events centraal staan. Op wandelafstand bevinden zich de gebouwen van het dpt. PHL-Business, het openbaar vervoer en de Grote Markt van Hasselt!